Ποιοι είμαστε

SOCIAL INCLUSION THROUGH MEDIA

Το Solomon είναι μία μη κερδοσκοπική media συλλογικότητα που αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικά υπόβαθρα και στοχεύει στην διαπολιτισμική επικοινωνία και τον συλλογικό μετασχηματισμό προς ένα μέλλον όπου οι τοπικές κοινότητες θα βασίζονται στο μοναδικό πράγμα που μοιραζόμαστε όλοι: την ανθρώπινη φύση.

Mag

Ο παλμός του Solomon, το MAG, είναι μία πλατφόρμα στην οποία άνθρωποι από διαφορετικές κοινότητες μπορούν να εκφράζουν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με διάφορα κοινωνικά θέματα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο SOLOMON Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ?

Η ομάδα μας δανείζεται το όνομά της από τον βασικό χαρακτήρα του βιβλίου του Πορτογάλου συγγραφέα Jose Saramago “Το ταξίδι του Ελέφαντα”.

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του Solomon, ενός ελέφαντα που δεν επικοινωνεί με λέξεις αλλά “μιλάει” με πράξεις. Ο βασιλιάς της Πορτογαλίας αγόρασε τον Solomon από την Ινδία και έπειτα τον πρόσφερε ως γαμήλιο δώρο στον Δούκα της Αυστρίας. Έτσι, ο Solomon βρέθηκε να ταξιδεύει περπατώντας από την Ινδία στην Λισαβόνα και από εκεί στην Βιέννη.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη, ο Solomon και η συνοδεία του βρέθηκαν πολλές φορές αντιμέτωποι με δυσκολίες που μετέτρεψαν τον ελέφαντα σε έναν “καθρέφτη” πάνω στον οποίο οι άνθρωποι πρόβαλλαν τις ψευδαισθήσεις, τους φόβους και τις παρανοήσεις τους. Του δόθηκαν διάφορα ονόματα, ψευδείς ταυτότητες και υπήρξαν πολλές ιστορίες για αυτόν. Αυτός όμως δεν ήταν παρά ένας ελέφαντας ο οποίος ταξίδευε. Στα δικά μας μάτια ο Solomon αποτελεί μία συμβολική αναπαράσταση όλων εκείνων που αναγκάστηκαν να διασχίσουν τα σύνορα άλλων πολιτισμών ώστε να επιβιώσουν, έχοντας να αντιμετωπίσουν τις στερεοτυπικές συμπεριφορές και το μίσος των άλλων ανθρώπων που τους αντιμετωπίζουν ως κατώτερα ανθρώπινα όντα.

Μέσα από τις απροσδόκητες δυνατότητες της ίδιας της ζωής, εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων αυτών και γιορτάζουμε την ύπαρξή τους.

Η ΟΜΑΔΑ

Φάνης Κόλλιας

Φάνης Κόλλιας

Managing Director

Nadir Noori

Nadir Noori

Photographer & Farsi Translator

Nasruddin Nizami

Nasruddin Nizami

Public Relations

Βιβή Λούλο

Βιβή Λούλο

Office Administrator

Ελβίρα Κρίθαρη

Ελβίρα Κρίθαρη

Editor in Chief

Αναστασία Βαλίρη

Αναστασία Βαλίρη

Community Manager

Ηλιάνα Παπαγγελή

Ηλιάνα Παπαγγελή

LAB Manager

Άρης Αθάνατος

Άρης Αθάνατος

Film-maker & Web Designer

Κωνσταντίνος Σταθιάς

Κωνσταντίνος Σταθιάς

Film-maker

Khaled Suud

Khaled Suud

Writer & Arabic Translator

Pin It on Pinterest